Mart ve Nisan aylarında kutlanan “Frankofoni Haftası” dolayısıyla Galatasaray Üniversitesi tarafından yürütülen “Didaktik Nisan” projesi kapsamında, Marmara Üniversitesi, İstanbul-Cerrahpaşa Üniversitesi, İstanbul Fransızca Öğretmenleri Derneği ve Fransız Kültür Merkezi iş birliğiyle konferanslar düzenlendi. Ana teması Fransızca eğitim ve öğretiminde disiplinlerarası bakışın ele alındığı “Didaktik Fransızca” olarak belirlenen konferans serisi, 8-15-22 ve 29 Nisan 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleşti.

Proje kapsamında gerçekleşen konferanslarda, Fransızca öğretmenlerinin temel eğitim sistemi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fransızca öğretmenleri için planladığı hizmet içi eğitimler gibi konular ele alındı. Ayrıca bu proje, Türkiye'deki Fransız Büyükelçiliği bünyesindeki İşbirliği ve Kültürel Eylem Birimi (SCAC) tarafından yürütülen veya desteklenen projeler için Fransız Kültür Merkezi iş birliğinde yeni sinerji alanları yaratabilme isteğini bir kez daha vurguladı.

afis afis-2 afis-3 afis-4

afis-5 afis-6 afis-7 afis-8